Webcompass

Mobilbarát weboldal

A mobiltelefonok megváltoztatták a világot. Manapság mindenkinek van okostelefonja, amin folyamatosan kommunikál és információkat keresgél . Sok országban az okostelefonok száma már meghaladta a személyi számítógépek számát, ezért a mobilbarát webhelyek jelenléte elengedhetetlen az online felületeken.

A webhelyére érkező felhasználók többsége valószínűleg jelenleg is mobil eszközt használ. Ha a webhelye még nem mobilbarát akkor itt az ideje a felzárkózásának.

  1. Ha nem tudod, hogy webhelyed mobilbarát-e, akkor végezd el a mobilbarát tesztet . Amit itt találsz meg.
  2. Ha olyan tartalomkezelő szoftvert használsz, mint például a WordPress webhelyed felépítéséhez, olvasd el a webhelyszoftver testreszabására vonatkozó útmutatót .
  3. Ha elég technikai tudással rendelkezel, ajánlom figyelmedbe a mobil SEO útmutatót is.

Miért kell egy webhelyet mobilbaráttá tenni?

Amikor egy webhely nem mobilbarát, az megnehezíti a megtekintést és az átláthatóságot a mobileszközökön. A nem mobilbarát webhelyek megkövetelik a felhasználóktól, hogy nagyításban olvassák a tartalmat . A felhasználók ezt negatív élménynek tekinthetik, és emiatt elhagyhatják az oldalt. A mobilbarát változat azonnal olvasható és használható.

Az Egyesült Államokban az okostelefonokkal rendelkező emberek 94% -a keres helyi információt a telefonján . Érdekes lehet hogy, a mobil keresések 77%-a otthon vagy munkahelyen történik ,tehát olyan környezetben, ahol valószínűleg asztali számítógépek is megtalálhatóak.

A mobilbarát felület elengedhetettlenül fontos vállalkozásod számára. Legyen szó akár hobbi blogról, akár a közösségi webhelyről, vagy webshopról, ügyelj arra, hogy a látogatók jó tapasztalatokat szerezzenek, amikor a weboldalad, mobil eszközökről látogatják.

Remélem ez a bejegyzés hasznos információkat szolgáltatott neked a Google segédanyagáról. Az eredeti hosszabb Angol nyelvű leírást az alábbi linken megtalálhatod:https://developers.google.com/search/mobile-sites/?utm_campaign=sc-mft-test&hl=hu&utm_source=search_console

Amennyiben szükséged van segítségre akár ezzel vagy bármilyen informatikai megoldással kapcsolatban, keress fel E-mailben info@webcompass.hu vagy a +3670 673 0688 -as telefonszámon.

Külsős szakmai kapcsolatainkkal a tökéletes végeredmény érdekében könnyedén együtt tudunk dolgozni bármilyen projekten.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük