Hasznos tudnivalók

Google Maps

Fontos tisztázni néhány dolgot a Google Maps-al kapcsolatba.

Először is A Google Maps Platform használata 2018. július 16-tól fizetős lett!

Sajnos a mai napig sokszor találkozom ,olyan weboldallal ahol a térkép nem töltődik be mert nem hajtották végre a szükséges beállításokat.
Ahol pedig foglalkoztak a problémával ott sok esetben az egyszerűbb megoldást választották és HTML- kóddal illesztették be a térképet , de ez nem minden esetben kifizetődő

Fizetős ? Vagy mégsem ?

Aggodalomra azonban semmi ok, mert a Google Maps használata havonta 200 USD költségkeretig továbbra is ingyenes, ami a legtöbb magyar kis- és középvállalkozás igényeit bőségesen le is fedi.

Akkor nekem már semmi dolgom hiszen nem haladom meg a 200 USD keretet ?

Sajnos nem ilyen egyszerű .

A Google Maps további használatához minden esetben API kulcs regisztráció és Google Cloud Platform számlafiók nyitás szükséges, mely néhány kattintással itt megtehető. Ezt követően tudjuk összekötni a fiókunkat a weboldalunkkal és vehetjük igénybe az API összekötés által nyújtott előnyöket.

A fizetős platformokból a legelterjedtebbek  : Maps, Routes és Places.

A Maps-sel az eddigiekkel megegyezően egy-egy pontot lehet megmutatni térképen, mint pl. az irodánk helyét, a képzési központok helyeit, stb.
A Routes az útvonalak tervezésére, a Places pedig segít a közeli helyszínek főbb adatainak bemutatásában , úgy mint cím, távolság, telefonszám vagy a hely pontszáma, ami például egy hotel honlapján lehet hasznos.

Összegzés:

Sajnos a mai napig sokan nem használják ezt a funkciót és csak a Google térképben kijelölt részt illesztik be az oldalhoz  .Aminek megvannak a hátrányai ,legfőképpen az oldalunk gyorsaságát tekintve.

Az új Google Maps Platform havi 200 USD-os költségkeretig továbbra is ingyenesen használható, költség csak az ezt meghaladó használat esetén jelentkezik, ami ezzel a kalkulátorral könnyedén kiszámolható.

Amennyiben szükséged van segítségre ezzel kapcsolatban vagy bármilyen informatikai megoldásban gondolkozol . Keress fel E-mailben info@webcompass.hu vagy a +3670 673 0688 -as telefonszámon.
Külsős szakmai kapcsolatainkkal, a tökéletes végeredmény érdekében könnyedén együtt tudunk dolgozni bármelyik projekten.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük